MINI PAVLOVA MED MOJITO INSPIRATION

 
 
Maränger:
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk pressad limesaft
skal från 1 lime
1 msk maizena

Mascarponegrädde:
2,5 dl vispgrädde
250g mascarpone

Myntsirap
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk mynta
 
 
Maränger:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
4. Rör ner maizenan.
5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.

6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.

Myntasirap:
Koka ihop sirap, vatten och myna till rätt konsistens

Mascarponegrädde:
1. Vispa grädden.
2. Blanda mascarpone och hälften av myntasirapen.
3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden lite i taget.
4. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna

Dekorera med kiwi, hallon eller andra goda frukter och bär