MINI PAVLOVA MED MOJITO INSPIRATION

3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk pressad limesaft
skal från 1 lime
1 msk maizena
Mascarponegrädde:
2,5 dl vispgrädde
250g mascarpone
Myntsirap
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk mynta
Maränger:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
4. Rör ner maizenan.
5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
Myntasirap:
Koka ihop sirap, vatten och myna till rätt konsistens
Mascarponegrädde:
1. Vispa grädden.
2. Blanda mascarpone och hälften av myntasirapen.
3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden lite i taget.
4. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna
Dekorera med kiwi, hallon eller andra goda frukter och bär
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
4. Rör ner maizenan.
5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
Myntasirap:
Koka ihop sirap, vatten och myna till rätt konsistens
Mascarponegrädde:
1. Vispa grädden.
2. Blanda mascarpone och hälften av myntasirapen.
3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden lite i taget.
4. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna
Dekorera med kiwi, hallon eller andra goda frukter och bär