Äppeltanttens smuldegspaj (Leilas recept)

Bildresultat för leilas äppelpaj

 
En härlig favorit som man aldrig tröttnar på. Glöm inte smöret innan kakan sätts in i ugnen.
 
Grundrecept;
 
1,5dl  råsocker

1,5dl  kokosflingor

1,5dl  havregryn

2,5dl  vetemjöl

200g  kallt smör

1. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.                    

2. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.                                      

Fyllning;

4st  äpplen

4st  persikor el. nektariner, jag brukar hoppa över persikor och bara använda äpplen. ta då 6 st äpplen.

2msk  smör

2msk  strösocker

2tsk  malen kanel

2 tsk malen ingefära

smör till formarna

Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker i omgångar tillsammans med kryddorna. Låt svalna.

Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.           

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, ca 25 min. Servera med vaniljglass och eller vaniljsås.