Äppeltanttens smuldegspaj (Leilas recept)
1,5dl kokosflingor
1,5dl havregryn
2,5dl vetemjöl
200g kallt smör
1. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
2. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Fyllning;
4st äpplen
4st persikor el. nektariner, jag brukar hoppa över persikor och bara använda äpplen. ta då 6 st äpplen.
2msk smör
2msk strösocker
2tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
smör till formarna
Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker i omgångar tillsammans med kryddorna. Låt svalna.
Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, ca 25 min. Servera med vaniljglass och eller vaniljsås.