Bibimbap med stekt ägg
En vardagsvariant på den koreanska rätten bibimbap som har blivit en stor favorit här hemma :)
Till 4 personer
600 g benfri fläskkarré
3 dl mathavre
1 gurka
1 msk sambal oleke
1 msk tomatpuré
1 msk honing
1 isbergssallad
1 påse hoisinsås (120g)
2 msk japanks soja
1 vitlöksklyfta
4 ägg
100 g böngroddar
vitvinsvinäger, strösocker, rapsolja, salt, nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Koka mathavren enl anvisningen på förpackningen
2. Skär gurkan tunt med osthyvel. Blanda med 1 msk vinäger, 1 1/2 tsk socker och 1 krm salt.
3. Rör ihop sambal oelek med tomatpuré, honung och 1/2 tsk vinäger.
4. Strimla salladen och blanda ner lite av sambaldressingen i salladen.
5. Blanda hoseinsås och soja. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Skär köttet i mycket tunna strimlor. Stek dem i 2 omgångar i het panna med 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt hoisonsåsen och låt steka med i ca 1 min.
6. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg upp mathavren i portionsskålar. Toppa med kött, gurka, sallad och böngroddar. Lägg på ägget. Servera med lite extra sambaldressing.