Fläskfilegryta med grönpeppar och äpplen


4 personer

600-700 g fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 röda äpplen, klyftade
2-3 msk smör
1 purjolö, strimlad
150 g små champinjoner
1 liten squash, i bitar
2 msk smör
2 dl créme fraiche
2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
1 tsk soja
1 1/2 msk fransk senap
1 1/2 msk görnpeppar

1. Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra.

2. Stek äppelklyftorna runt om, ställ åt sidan. Halvera eller kvarta svamparna om de är stora.

3. Fräs lök, svamp och squash blankt och smidigt utan att det får färg. Tillsätt créme fraiche, fond, vatten, soja, senap och grönpeppar. Låt koka samman ett par minuter.

4. Lägg i köttet och koka under lock i ca 5 min. Vänd ner stekta äpplen. Strö över timjan och toppa m färska äppelklyftor.

Servera med pasta eller pressad potatis.

// Cattis