Grytbröd

Super gott och enkelt grytbröd. Tips, Blanda ihop alla ingridienser på kvällen och stek i ugnen dagen efter när ni kommit hem från jobb :)

2ts salt
1/4 - 1/2 ts torrjäst
4 msk fibrex
200gr grovt mjöl
400gr siktat vetemjöl
2ms honningB
1ts anisfrön
1ts fänkålsfrön
1ts karve
6dl vatten.

Mal kryddorna och rör ihop alla ingredienser till en blöt deg. Låt jäsa i 1 timme under lock. Rör ner mer mjöl om degen fortfarande är väldigt blöt. Strö nötter/frön på ett bakpapper och häll degen uppå. Lyft bakpappret med degen på upp i en skål. Strö över nötter/frön. Låt jäsa ordentligt, gärna hela dagen / över natten.

Ställ ugnen på 220¤C med grytan inni och vänta tills ugnen har blivit varm. Ta ut grytan och sätt i bakpappret med degen på i grytan. Lägg på lock. Stek med locket på 40 minuter, ta sedan av locket och stek i 15minuter till. Låt brödet svalna på rist med handduk över.

Obs! Om degen är lös, kan brödet behöva lite mer tid i ugnen, 40min x 15min.


Lycka till!