Nystek torsk med krämig purjolök och sallad

Salladen med tunt skivad fänkål är ett fräscht komplement till fiskrätten.
Till 4 personer
600 g färsk torskfilé
1 purjolök
2 dl créme fraiche
1 citron
1/2 fänkålsstånd
1 apelsin
1 rödlök
70 g röd mangold
salt, nymald svartpeppar
olivolja
1. Krämig purjolök; Ansa och grovstrimla purjolöken. Fräs den i 1/2 msk olja i stekpanna ca 3 min. Tillsätt crème fraiche, 1/2 dl vatten, 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar. Låt småkoka i ca 3 min. Halvera citronen och pressa ut ca 1 msk saft. Rör ner saften i såsen. Skärresterande citron i klyftor.
2. Skär fisken i stora bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek fisken gyllenbrun i 1 msk olja på medelvärme ca 2-3 min på var sida.
3. Sallad; Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin. Skär bort skalet på apelsinen och skär den i skivor. Skala och skiva löken tunt. Fördela mangolden i en skål. Ringla över 1/2 msk olja och strö över 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Vänd i fänkål, apelsin och lök.
Servera fisken med pressad potatis eller en god sallad, purjolöken och citronklyftor.