Pasta med Kyckling

4 portiner
500g kycklinglår eller file
salt och grovmalen svartpeppar
2 msk smör
4 vitlöksklyftor
ca 8 soltorkade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk basilikapersto
2 msk tomatpure
2 dl strimlad bladpersilja (går att utesluta)
Pappardellepasta, vi använde färsk
Servering; Grovriven permesanost
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra runt om. Stek på medelvärme i smör till de fått fin färg.
2. Skär vitlöken och pressa den i pannan, låt den steka med några minuter.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Slå på grädden, klicka i pesteon och tomatpuren i pannan och ha i hälften av persiljan och tomatstrimlorna. Rör om ordentligt och låt puttra i några minuter tills grädden börjar bli krämig.
4. Koka under tiden pasatan al dente i riktligt välsaltat vatten. Slå av pastavattnet och häll pastan direkt i kycklingsåsesn.
5. Bladna och lägg upp på fyra portionstallrikar. Toppa med resten av persiljan och riven parmesanost.
// Cattis