Gnocchigratäng
500 g färska gnocchi
rapsolja till stekning
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
10 champinjoner, skivade
3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
1 dl grädde
0.5 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 msk konc grönsaksfond
200 g delade körsbärstomat
100 g mozzarella, tärnad
1 kruka basilika, plockade
salt och peppar
1 dl riven parmesanost
Till servering:
blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Dela
Spara
Skriv ut
Dela
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
2
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.
3
Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.
4
Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.
5
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.