Gnocchigratäng



500 g färska gnocchi
 rapsolja till stekning
 1 gul lök, hackad
 1 vitlöksklyfta, finhackad
 10 champinjoner, skivade
 3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
 1 dl grädde
 0.5 dl vitt vin
 2 msk tomatpuré
 1 msk konc grönsaksfond
 200 g delade körsbärstomat
 100 g mozzarella, tärnad
 1 kruka basilika, plockade
 salt och peppar
 1 dl riven parmesanost

Till servering:
 blandad sallad

 = finns i Coops ekologiska sortiment


Dela
Spara
Skriv ut
Dela





Gör så här


1

Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.


2

Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.


3

Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.


4

Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.


5

Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.