Rebeccas Jansonns frestelse

6 portioner
ca 8 st fasta potatisar
1 stor gul lök
smör till stekning
salt och nymald svartpeppar
1 burk anjovis, ca 20 små filéer. Spara spadet.
3 dl vispgrädde
50 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skiva löken tunt
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs löken mjuk i 3-4 min utan att den får färg.
ca 8 st fasta potatisar
1 stor gul lök
smör till stekning
salt och nymald svartpeppar
1 burk anjovis, ca 20 små filéer. Spara spadet.
3 dl vispgrädde
50 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skiva löken tunt
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs löken mjuk i 3-4 min utan att den får färg.
Krydda med salt och peppar.
4. Slaka potatisen, riv/skär den i tändsticksstora stavar.
5. Lägg hälften av potatisarna i botten på en smord ugnsform.
6. Fördela lök och anjovis ovanpå potatisen och häll över all anjovisspad. Krydda med svartpeppar.
7. Täck med resten av potatisen och häll över grädden. Krydda lite med salt och peppar.
4. Slaka potatisen, riv/skär den i tändsticksstora stavar.
5. Lägg hälften av potatisarna i botten på en smord ugnsform.
6. Fördela lök och anjovis ovanpå potatisen och häll över all anjovisspad. Krydda med svartpeppar.
7. Täck med resten av potatisen och häll över grädden. Krydda lite med salt och peppar.
Toppa med tunna skivor smör och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.