SVAMPTOSCA KAKA

2 ägg
2 dl strösocker
2dl vetemjöl (byt ut 0,5dl med mandelmjöl)
1 ½ dl bakpulver
50g smör
½ dl mjölk

Glasyr
50g smör
½ dl strösocker
1msk vetemjöl
1msk mjölk
10g torkad svamp
Smält smöret och låt det svalna. Viska äoch socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad form (c 1 ½ liter). Grädda kakan nästan färdig, 25-30min i 175 grader. (gör glasyren under tiden)

Glasyr
Smula sönder den torkade svampen. Smält smör och blanda i alla ingredienserna till glasyren. Värm under omrörning. Koka inte! Bred den varma glasyren över den nästan färdiggräddade kakan. Grädda ytterligare 10-15 minuter.


Njut!!