Kengerufile - ett måste!

Slik imponerer du med kenguru:

Ingredienser (2 porsjoner)

400 g kenguru
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss margarin eller olje
½ ss finhakket frisk timian
½ ss finhakket frisk salvie
Saus

75 g frisk sjampinjong eller kantarell
1 ss smør eller margarin
½ dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 dl matfløte
½ ts soyasaus
0,13 ts pepper
¼ ts salt
Slik gjør du:

Rull kjøttet i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt, (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).

Grønnsaker renses og deles grovt opp og brunes gylne og møre (al dente). Krydres med salt og pepper.

Saus:

Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin og gyllen farge. Dryss over salt og pepper. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner lett. Smak til med soyasaus.

Tilbehør:

Ovnsbakte poteter