Nyttig potatislimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
2 normalstora potatisar, råa (kan bytas ut mot äpplen)
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa).
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
Recept från tidningen hembakat
