Muffins med pistagnötter

Ingredienser till 12 stycken
(150 g smör) kan uteslutas
100 g skalade pistagenötter utan salt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 msk mjölk
+Lite nötter att dekorera med
Färskostsfrosting
200 g philadelfiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 12 silikonmuffinsformar eller använd 12 vanliga muffinsformar.
2. Smält smöret och finhacka nötterna eller kör dem i en mixer.
3. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt nötter, smöret, äggen och mjölken och vispa ihop till en slät smet.
3. Fördela smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 15-18 minuter. Låt dem vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp dem och låter dem svalna helt.
4. Vispa smör och philadelfiaost tills det är välblandat, tillsätt florsockret och vispa ihop till en krämig frosting.
5. Dekorera muffinsen med frostingen och strö hackade pistagenötter ovanpå.
Från Fredriks Fika