Kyckling- och Kokosgryta

 
 
Riktigt god gryta som går bra att förbereda. Om man vill ha den hetare kan man tillsätta lite mer sambal.

Till 4 personer

600g kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zuccini
1 grön paprika
1 liten burk krossade tomater (210g)
2 msk tomatpuré
1 liten burk kokosmjölk (200ml)
1/2 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk mald kardemumma
1 bir färsk ingefära
3 dl mathavre
1 förpackning fryst tärnad mango
1/2 Cosmopolitan sallad
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

1. Putsa och skär lårfiléerna i 3 cm stora bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kyckling, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta eller stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt. Skär zuccini och urkärnad paprika i bitar och blanda ner i grytan.

2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, sambal oelek, kardemumma och 1 tsk salt. Skala och riv ca 1 msk ingefära fint på rivjärn. Blanda ner i grytan. Låt sjuda ca 15 min.

3. Koka mathavren enl anvisningar på paketet. Blanda ner hälften av mangon i grytan och sjud ca 2 min.

4. Skär salladen i bitar. Servera grytan med sallad, resterande mango, mathavre och extra mango chutney.