Ungsbakade grönsaker med salsiccia

Enkel rätt som sköter sig själv i ugnen och mycket god!
 
4 portioner
 
4-6 salsiccia (helst färsk) eller annan korv med lite sting i
1 gul paprika, i bitar
1 orange paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
2 klyftorvitlök, lätt krossade
2 rödlökar, skurna i klyftor
750g körsbärstomater
1 burk cannelinibönor (avspolade med kallt vatten)
ca 4mskolivolja
1-2 tsk oregano
1 dl finhackad persilja
salt och svartpeppar
 
                                  Sätt ugnen på 225 grader.                                   

1. Häll olivolja i en stor ugnsform eller i en ugnsplåt med kant som rymmer alla ingredienser. Lägg i salsiccian, sprid ut paprika och lök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Strö över oregano, salt och peppar. Rör om ordentligt.                                   

2. Sätt in formen/plåten i ugnen och rosta alltsammans i ca 10-15 minuter. tills salsiccian är stekt och grönsakerna är rostade men fortfarande spänstiga. Rör om lite då och då. Ta upp vitlöken som kastas.                                    

3. Ta ut formen ur ugnen när 5 minuter av tillagningstiden återstår, blanda snabbt i tomater, bönor och persilja. Låt gå klart och smaka sedan av med salt och peppar. Servera genast.    

/ Cattis